Maanantain tottikset muuttuivat matkan varrella esineruututreeneiksi, sillä suunnistajat olivat vallanneet parkkikset Luukissa niin, ettemme enää mahtuneet sekaan koirinemme. Hyvä siltä kannalta, että esineet on hupimpaa kuin totteleminen, mutta toisaalta tottista en saa itsekseni tehtyä ja niinhän se jäi eilenkin.

Tonni sai mennä koskemattomaan ruutuun. Vietiin tärkeistä tärkein siili suikaleen takaosaan ja palasimme lähetyspaikalle . Hoin tuttuun tyyliin maanisesti esinettä ja tärkeää. Tonni irtosikin hienosti ja löysi siilin helposti. Annamarin laukoessa neuvoja vieressä sekosin ohjauksessani ja Tonni pudotti esineen ruutuun. Kehoituksesta kuitenkin toi siilin perille saakka.

Millin ruutu oli tuttuun tyyliin kaksi valmista esinettä. Toinen etuosassa, jotta nähdään onko koiralla nenä auki ja toinen ruudun takaosassa, että koira oppisi irtoamaan tarpeeksi pitkälle. Esineet olivat tasaväkisen tylsät, eli lenkkari ja lompakko. Millin lähetyksessä hetsasin koiraa oikeaan mielentilaan aika kauan ja kun lähetin koiran ruutuun se irtosi kuin Nato-ohjus. Olin varma, että hakee esineen takaosasta, vaan n. 10 metriä lähetyspaikasta koira tekee 90 asteen käännöksen ja poimii lenkkarin, jonka toi suoraan käteen ilman pudotteluita. Toiselle esineelle lähetin vähän syvemmältä ruudusta ja kehoitin koiraa tuomaan toisenkin esineen. Taas irotaminen oli vauhdikas, niin kuin Millillä aina, ja esine löytyi suht helposti ja koira toi lompakon suoraan käteen. Sääli, ettei siellä ollut yhtään rahaa ;o) Ei muuta kuin koiralle palkka ja kehut ja autoon lepäämään.

Tonnin toinen ruutu tehtiin taas ensimmäiseksi mielikuvalla ja veimme siilin suikaleen takaosaan. Annamari vei toisen pehmolelun etuosaan. Siili nousikin hyvin, mutta kun toinen lelu olisi pitänyt nostaa Tonni kyllä merkkasi sen, mutta ei ollut tietävinään mitään koko esineestä. Pienten kehoitusten jälkeen toinenkin esine kyllä nousi ja sain kehua koiraa. Ruhtinaallinen palkka ja koira pääsi autoon lepäämään.

Myytti ja Tao tekivät myös esineruudut suikaleella ja hyvältä näytti näidenkin likkojen toiminta. Esineet nousivat hyvin :) Päivän kohokohta oli kuitenkin pieni Huligaani joka otti Vilistä kaiken ilon irti. Viliä kutsuttiin leikkiin, hyökkäiltiin niskanahkaan kiinni ja mikä julminta, Vilin puuhkahäntää käytettiin vetoleluna. Mahdottoman suloinen Huligaani ;o)

Kuvia treenailuista löytyy  http://good-times.webshots.com/album/565405913VAjJUd

Tonni nättinä

1816709.jpg