Viikon hakutreeni meni tällä viikolla molemmilta hyvin. Ennen hakua ehdin heittämään 20 min metsälenkin koirien kanssa ja se teki selvästi terää Millin maltille :)

Ensimmäisenä omista koirista oli Milli. Kolme valmista ukkoa, ensimmäinen oli Niina - härkkimisvahti - ja Niina oli naamiointiverkkopiilossa sisällä kaikki sivut peitettynä. Milli kiersi piiloa ihmeissään ja lopulta sai varmuuden hajusta ja ilmaisi hienosti. Ei tosin istunut, mutta seisoi rauhassa ja heilutti häntäänsä haukkuessaan.

Toinen maalimies oli Kikka kuusipiilossa ja sinne Milli löysi helposti ja ilmaisu onnistui nätisti. Hyvä homma. Kolmantena oli Tarja kivikasan päällä, pressun alla. Tämä tuotti hieman ongelmia kun Milli ei tiennyt missä olisi ilmaissut. Ensin hyppäsi kivikasan päälle ja sitten kiersi sen ympäri ennen kuin aloitti ilmaisun. Tämä piilo oli ilmeisesti sen verran jännä, että kun sieltä lopulta paljastui tuttu ja turvallinen Tarja niin Milli tuli koko matkan repuille Tarjan vanavedessä eikä edes huomannut minua :) Hassu tyttö.

Tonnin treeniä pitäisi varmaan vähän varioida. Pitkään aikaa treeni on muodostunut samalla kaavalla peräänlähtö, valmis, valmis, peräänlähtö. Ehkä osittain rutiinin ansiosta Tonnilla on mennyt muutama viime treeni tosi hyvin. Ekalla peräänlähdöllä oli maalimiehenä Minna. Minna juoksikin tosi pitkälle ja Tonni joutui tekemään töitä löytääkseen hänet. Haki rullan ihan periltä saakka ja näytölle mentiin haipakkaa. Koira vauhdikkaammin ja ohjaaja "hieman" jäykästi pumpin jälkeisine lihaskipuineen. Eka valmis oli naamioverkkopiilossa Kikka ja etusivu oli hieman auki. Tonni oli juossut vähän ohi, mutta palannut heti ja ilmaisi hienosti. Naamiointiverkkopiilo on siitäkin näppärä, että maalimies näkee sieltä todella hyvin mitä koira puuhaa. Ei ihan lintubongausta, mutta hurttabongausta tällä piilolla harjoitetaan :) Toka valmis oli Niina ja luonnonpiilossa. Hyvin löysi ja ilmaisi. Ei ongelmia. Viimeinen peräänlähtö oli Tonnin kammoksumaan metsikön laitaan. Ilkka juoksi taas ansiokkaasti kissanruokapurkin kanssa Tonnia karkuun. Tonnilla kesti todella kauan, mutta koiraa ei näkynyt - ei siis tullut hakemaan apuja ohjaajalta! Tosi hienoa. Koira oli työskennellyt koko ajan intensiivisesti ja lopulta maalimeis löytyikin kivienkolosta ja Tonni sai palkaksi purkillisen kissanruokaa - ja ihastui Ilkkaan ikihyviksi tämän vuoksi ;) Tosi hyvä treeni Tonnilta. Nyt alkaa olla muorin motivaatio kohdillaan ja pitää ruveta miettimään treenien vaikeuttamista.

Haun jälkeen mentiin vielä läheiselle parkkikselle ottamaan vähän ohitusharjoituksia ja tottelevaisuutta Roopelle. Milli sai näyttää esimerkkiä miten seuraamista tehdään ja teinkin aika pitkän pätkän suoraa. Meni mielestäni ihan hyvin. Vähänhän se väljähti matkan kasvaessa, mutta ei pahasti. Ja Tonni sai toimia nollakoirana ohitusharjoituksessa. Roopelle taisikin olla harjoituksesta hyötyä - siltä ainakin vaikutti!