Teema sunnuntaista lähtien on ollut hyppy. Tavoitteena saada Tonni kokeessa hyppäämään este - kun sitä ihmettä ei tähän mennessä olla saatu todistaa. Sunnuntain tottiksissa hiottiin hyppyä ja saatiin toko-este Annamarilta lainaan kotiin. Nyt sitten on hypitty päivittäin taloyhíön pihalla niin, että ruokakuppi on viety esteen taakse palkaksi ilman, että Tonni näkee. Aluksi sai vähän muistuttaa, että tarkoitus oli hypätä eikä kiertää, mutta muutamat viime hypyt ovat olleet jo päämäärätietoisia ruokakupille hakeutumisia - hypäten! Tänään eka hyppy meni siinä mielessä vähän pieleen, että Tonni huomasi minun vievän ruokakupin ja sainkin hieman hillitä Tonnia ja ottaa seuraamista ennen hyppyä, silti koira meinasi lähteä käsistä :) Onni on ahne koira. Jospa edes murto-osa tästä innosta nähtäisiin kokeessa! Sopii toivoa parasta ja pelätä pahinta.

Keskiviikkona hakuiltiin taas ja yllättäen Tonni pisteli ihan parastaan uusista ihmisistä ja piiloista huolimatta. Eka peräänlähtö Ilkan (vieras) perään aiheutti vakavaa steppaamista, eka valmis oli hyvä huolimatta siitä, että Minna (vieras) oli peittänyt itsensä osittain pressulla. Tonni meni perille saakka ja otti rullan reippaasti ja haipakkaa palattiin palkalle. Toka valmis olikin uusi komea NAAMIOINTIVERKKOPIILO! jonka alle Tarja (tuttu) oli tunkenut jalkansa ja Tonni teki yhtä hyvää työtä kuin edelliselläkin. Vika peräänlähtö Ilkalle ei ollut niin helppo vaan Tonni juoksi ensin ohi ja sitten takaisin päin ohi ennen kuin maalimies nousi. Mutta nenä näyttää toimivan edelleen ja motivaatio alkaa olla kohdallaan. Vai nälkä ;)

Millin hakua oli tuttua Milliä. Viritys mun kanssa parempi kuin aikaisemmin mun kanssa. Ekalla maalimienhellä Milli juoksi ensin ohi, mutta kääntyi takaisin päin kun sai hajun - ei paljon tarvinnut osata lukea koiraa nähdäkseen missä kohtaa koira poimi hajun. Sitten piti hakea paikkaa ja pomppia haukkuessa - tähän pitää puuttua ankarasti, ettei kehitä vakavampaa ongelmaa. Tokalla piilolla Tarja oli vetänyt pressun kainaloihin saakka ja Milli haukkui jo nätimmin. Vika maalimies oli vieras nainen ja tämä oli naamiointiverkkopiilossa kokonaan, tosin etuosa auki. Milli juoksi ensin ohi, mutta sai sitten hajun ja ilmaisi kauniisti, ehkäpä uusi piilo ja uusi maalimies jännittivät sen verran, ettei uskaltanut sikailla ja toisaalta, ehkä pahin terä oli jo saatu pois kahdella ekalla pistolla.

Tuo Millin ylikeittäminen aiheuttaa vähän päänvaivaa, mutta oishan se liian helppoa jos kaikki sujuisi aina oppikirjan mukaan :)