Eilisen lottovoittoa vastaavan hurmoksen jälkeen olikin aika lähteä kauan odotettuun luonnetestiin Tonnin kanssa. Herätyskello laitettiin soimaan kuudelta ja eväät reissuun tehtiin jo lauantain puolella. Retkeä piti valmistella hyvin, sillä Niina oli lupautunut matkaseuraksi ja näin ollen eväidenkin piti olla priimaa. A-luokan reissu siis tiedossa kun tyttöporukalla lähdettiin matkaan. Vaikka luonnetesti ei sinällään jännittänytkään, niin jotain feelua nukkumisessa oli, sillä heräsin puoli kolmen aikaan, enkä loppuyönä unta saanutkaan. Kalenterin mukaan täysikuu on lähestymässä, lienekö kyseessä kuuhulluus vai heikko hermorakenne? Who knows.

Olimme hyvissä ajoin paikalla ensimmäisten järjestäjien kanssa. Matka taittui parissa tunnissa ja meille jäi ruhtinaallisesti aikaa jutustella testin järjestäjien kanssa ja näyttää Tonnin paperit sun muut ilman hässäkkää.

Tonni oli päivän kolmas koira testissä ja näin ollen sainkin seurata sivusta Riisin ja Huurun testit, joten omalla vuorolla oli jonkinlainen käsitys mitä tuleman pitää. Tosin tuomarit olivat todella ihanat, symppikset ja mukavat - sekä koiraa, että omistajaa kohdeltiin todella kauniisti ja miellyttävästi :)

Leikkimään Tonni ei ryhtynyt, mikä ei ketään Tonnin tuttua yllättänyt. Leikkiähän sopii vain pehmoleluilla silloin kun minä tulen kotiin tai on muuten tosi hyvä mieli. Tosin tänään Tonni oli tosi innoissaan ja hyvällä mielellä, autosta ottaessa piti taas oikein hyppiä päin ja yrittää purra alleista. Auts.

Ylipäätänsä Tonni yllätti tänään positiivisesti itsevarmuudellaan ja nopealla palautumisella. Ehkä kuitenkin tämä jakomäkeläisyys on näyttänyt koiralle, että tuonne maailmaan mahtuu kaikennäköistä hiihtäjää, eikä niistä ihan vaaraksi saakka ole. Niin tai näin, luonnetesti sujui hyvin, ripeästi ja mukavassa hengessä. Tonnin kokonaispisteet olivat 142 ja laukausvarma. Osa-alueittain testi pisteytettiin seuraavasti:

  • Toimintakyky +1
  • Terävyys +1
  • Puolustushalu +3
  • Taisteluhalu -1
  • Hermorakenne +1
  • Temperamentti +3
  • Kovuus +1
  • Luoksepäästävyys +3
  • Laukaisupelottomuus +++

Kiitokset järjestäjille miellyttävästi sujuneesta kokeesta ja hyvistä järjestelyistä ja Niinalle matkaseurasta ja kuvaamisesta :) Tällaisen koiraharrastusviikonlopun jälkeen jaksaa taas kummasti!

Kuvia Tonnin luonnetestistä löytyy linkin takaa ja vähän Ossi-partistakin :) http://good-times.webshots.com/album/566952160lKnafa

1906354.jpg

Kuva: Niina Kaukoranta