Pääsiäisen jälkeinen viikko oli lyhyt (töissä) mutta sitäkin enemmän täynnä ohjelmaa.  Maanantaina kävin Millin kanssa tutustumassa aivan uudenlaiseen tapaan lenkkeillä. Lähdimme siis Annamarin seuraksi tallille ja kävelytimme Taon ja Millin kanssa Annamarin Elliä. Tonni ja Vili jätettiin autoon odottamaan. Milliä kyllä kovasti ihmetytti kovin iso lenkkiseura, mutta rekisteröi ihmisistä ja Taosta, että ei tässä ole mitään hätää ja lenkkeili nätisti - joskin hieman hämillään, kun ei ole tottunut hihnailemaan metsässä. Loppulenkistä Ellin hörähdellessä Milli toki hypähti jännittyneenä ilmaan ja kääntyi katsomaan taakseen mitä se iso elukka oikein meinaa. Selkeästi hevonen jännitti, mutta mallikkaasti Milli käyttäytyi koko lenkin ajan Hymy

Se jälkeen treenailtiin hieman tottista. Tonnin seuraamisia ja käännöksiä hiottiin ja hiottiin. Kokeilin palkkaamista suusta, mutta tämä uusi täpäkämpi Tonni on niin röyhkeä, että sumeilematta käytti hampaitaan kun hamuili nakkia. Myös minun huuliini... Joten pakko luopua tuosta tavasta palkata. Uskomatonta, että ennen niin hillityn kohtelias Tonni osaa olla tuollainen possu - tosin kyllähän se haluaisi purra alleistakin, joten miksi ei sitten huulista.

Millin kohdalla katseltiin hieman seuraamisia ja jääviä liikkeitä. Saatiin sapiskaa käännöksistä ja vähän muustakin. Masentavaa, mutta totta. En osaa  kääntyä vasemmalle Nolostunut Kateellisena katselimme Taon voittajan liikkeiden harjoittelua ja totesimme hiljaa itseksemme, että ohjaajalla loppuu taito ja tahto kauan ennen tuon saavuttamista. Mutta hyvältä näytti likkojen toiminta Cool

Tallittelun ja tottistelun jälkeen koirat olivatkin valmiit pyykkäykseen ja illalla vielä kampasin Millin. Tonni oli liian märkä kammattavaksi joten se piti jättää seuraavalle päivälle.

Tiistaina oli vuorossa EPK:n tottikset ja siellä hiottiin taas kerran seuraamisia, käännöksiä ja hyppyjä Millille. Ennen treenejä otin Tonnilla seuraamisia ja käännöksiä sekä muuten vaan humputtelua.

Keskiviikkona töiden jälkeen kampasin Tonnin ennen lenkille lähtöä.  Ja hyvä niin, että kampasinkin sillä sain nauttia puhtaasta ja juuri kammatusta kauniista koirastani tasan niin kauan että päästiin metsään. Heti ensimmäisessä ojassa oli pakko uida ja tiesihän sen, että koko auto haisi kotimatkalla suolle.  Kyllä otti pattiin, mutta voiko toisille olla vihainen kun ne niin nauttivat mutakylvystään?

Torstaina oli vuorossa hakua. Tonnille otettiin pitkät pistot mitkä ovat aina tuottaneet vaikeuksia. Vaan ei tällä kertaa. Koira oli enemmän kuin vauhdikas ja näki, että sillä oli hauskaa. Ja mikä parasta - Janne oli kerrankin lähtenyt treeneihin mukaan ja Tonni löysi iskän vikalta piilolta. Sen parempaa ei voi Tonnin mielestä olla.

Millin pistot oliva myös pitkiä ja otettiin taas tyhjä. Koira tuli takaisin paremmin kuin ikinä ennen. Johtuiko se siitä, että vihelsin koiraa lähes heti kun olin sen lähettänyt pistolle vai siitä, että koira alkaa oppia? Veikkaisin ensimmäistä Kieli ulkona  Haukku kieltämättä irtoaa paremmin Jannen luona kuin muilla, mutta en jaksa tällä miettiä asiaa. Miksi miettisin sitä tänään kun voin siirtää sen huomisellekin? Taas se pieni Scarlett O'Hara nostaa päätään.

Perjantaina oli tiedossa turritottista ja paikalla olikin kiva määrä porukkaa. Ensin oli pentujen, eli Wallun vuoro. Ihana Wallu joka halaa ja pussaa. Ollapa porukassa aina yksi pentu. Sivusta seurasimme myös Taon ruudun harjoittelua ja Momon seuraamisia. Millille otettiin seisomisia ja hinkattiin maahanmenoja jotka meni suoraan sanottuna ihan vituiksi. Ihan kuin koira ei olisi edes tiennyt mitä koko liike on.

Tonnin kanssa vaan humputeltiin ihan omaksi huviksi koska se on niin hauska nykyään. Nätistihän se tekee, mutta ei suinkaan kovin täsmällisesti - taitaa olla taas hieman enemmän innokas kuin älykäs. Ties mistä tuollaisen oppinut?

Nyt aiotaan vaan ottaa rennosti loppuviikko. Huomenna pientä ovikelloon siedätystä luvassa ja sillai, mutta muuten en ehkä uhraa ajatustakaan treenaamiselle. Tai jos ehkä ihan vähän niitä seisomisia... ja maahanmenoja... ja niitä luoksetulojakin pitäisi ottaa. Jepjep.